28.04.2021

16-річному юнаку повідомлено про підозру у вбивстві батьків та 8-річного брата

                                                                      

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 16-річному молодику у скоєнні умисного вбивства власних батьків та 8-річного брата.
 
Тіла подружжя та їх малолітнього сина зі слідами насильницької смерті були виявлені 27 квітня 2021 року в квартирі житлового будинку на вул. Ревуцького у Дарницькому районі міста Києва. Усі загиблі – місцеві мешканці 1971, 1979 та 2012 років народження.
 
Комплексними оперативно-пошуковими заходами правоохоронці встановили, що до вчинення тяжкого злочину причетний 16-річний старший син потерпілих, який після скоєного декілька днів перебував у квартирі поруч із загиблими, а коли батьків почали розшукувати родичі, вдався до втечі.
 
Підлітка затримали в ході переслідування після його втечі з квартири. При собі він мав ніж, який ймовірно був знаряддям вбивства. Ніж вилучено та направлено на експертизу.
 
За попередніми даними, підозрюваний заздалегідь придбав ніж, яким планував вчинити злочин. Після чергового конфлікту з батьками, хлопець ножем спричинив смертельні поранення батькові та матері, після чого так само вбив малолітнього брата.
 
Дії 16-річного юнака кваліфіковано за п. п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох і більше осіб, а також вбивство малолітньої дитини).
 
До Дарницького районного суду міста Києва скеровано клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Слідчі дії тривають. Встановлюються мотив та інші обставини вчинення злочину. Заплановано проведення психолого-психіатричної експертизи з метою встановлення психічного стану підозрюваного.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2636