29.04.2021

У центрі Києва затримали осіб за вимагання неіснуючих боргів у іноземців (ФОТО)

                                                                  

Завдяки скоординованій роботі прокурорів Печерської окружної прокуратури, оперативників Департаменту карного розшуку НПУ та слідчих Печерського управління поліції ГУ НП в м. Києві викрито та затримано двох осіб, які займалися вимаганням з погрозою насильства над потерпілим (ч. 2 ст. 189 КК України).
 
За даними слідства, двоє чоловіків 1993 та 1995 р.н., уродженці іноземної країни, погрожуючи фізичною розправою громадянину Туреччини та його родині, вимагали у останнього грошові кошти у розмірі 1600 доларів США у якості неіснуючого боргу.
 
Погрози та вимоги щодо передачі коштів тривалий час надходили на телефон потерпілого, а також під час безпосередньої зустрічі з вимагачами, після чого іноземець звернувся по допомогу до правоохоронців.
 
У ході проведення оперативно-розшукових заходів особи зловмисників були встановлені та зібрано докази їх причетності до вимагання.
 
Групу затримали безпосередньо на місці вчинення злочину на бульварі Лесі Українки у центрі Києва під час передачі коштів.
 
Зловмисникам повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
 
Розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2396