29.04.2021

Директора столичного підприємства підозрюють у відмиванні 78,5 млн гривень

                                                                                 

Київською міською прокуратурою повідомлено про підозру директору приватного товариства за фактом легалізації майна, одержаного злочинним шляхом на загальну суму 78,5 млн гривень.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що упродовж 2018 року керівник приватного підприємства за попередньою змовою із директором іншого товариства документально відобразив фінансово-господарські взаємовідносини щодо придбання цінних паперів із залученням фіктивних підприємств. У такий спосіб керівник підприємства легалізував майно, одержане злочинним шляхом на загальну суму 78,5 млн гривень.
 
Керівнику підприємства повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 200, ч. 3 ст. 209 та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України.
 
Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Також тривають заходи з притягнення до кримінальної відповідальності усіх співучасників вказаного кримінального правопорушення, а також встановлення інших епізодів злочинної діяльності.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим та оперативним підрозділами ГУ ДФС у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2578