05.05.2021

Судитимуть групу чиновників та підрядників, викритих у розкраданні коштів при утепленні будинків

                                                                                  

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно службовців комунального підприємства та двох директорів підрядних товариств, які у складі організованої групи заволоділи бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Як повідомлялося раніше, восени 2019 року директор комунального підприємства, головний інженер цього ж підприємства, двоє директорів підрядних товариства та інші службовці, особи яких наразі встановлюються, вступили у злочинну змову з метою заволодіння бюджетними коштами.
 
Йдеться про кошти, що виділені відповідно до розпорядження Київської міської ради «Про виконання робіт в рамках проектів, які перемогли у 2018−2019 роках у конкурсах проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, а також у кооперативних будинках».
 
У ході реалізації злочинного задуму вказані особи шляхом умисного завищення в офіційних документах обсягів та вартості виконаних робіт з утеплення багатоквартирних будинків заволоділи коштами на загальну суму понад 700 тис. гривень.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Шевченківський районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
За вчинене зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.
 
Викриття злочину проводилося прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП у місті Києві та працівниками Управління стратегічних розслідувань в м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2437