12.05.2021

Прокуратура проводить обшуки у підрядника будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро

               

Київська міська прокуратура спільно з ГУ ДФС у м. Києві проводить обшуки в офісному приміщенні ТОВ «Спецпроект-Інвест» та у житлових приміщеннях службових осіб вказаного підприємства, в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт з будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро у м. Києві на суму 9 млн гривень.
 
Згідно з матеріалами слідства, службові особи ТОВ «Спецпроект-Інвест», на замовлення генпідрядника ТОВ «Еко-буд Трейд», упродовж 2020 року, здійснювали роботи по будівництву Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві.
 
При цьому вказане підрядне підприємство, відобразило у бухгалтерській та податковій звітності фінансово-господарські операцій з ТОВ «БК Будівельний майданчик», ТОВ «Будівельна група «Буддекорсервіс», які мають ознаки фіктивності, залучених нібито для виконання субпідрядних робіт, що дозволяло ухилятися від сплати податків в особливо великих розмірах.
 
12.05.2021 на підставі ухвал суду розпочато проведення обшуків за адресами проживання організаторів схеми та офісних приміщеннях вказаних підприємств з метою відшукання фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, що розслідується за ч. 3 ст. 212 КК України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2952