13.05.2021

Розпочато обшуки в КП «Київський Метрополітен»

                                                                    

Київська міська прокуратура спільно з ГУ ДФС у м. Києві проводить обшуки в офісному приміщенні КП «Київський Метрополітен» в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт з будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив «Виноградар» у м. Києві.
 
Згідно матеріалів слідства, службові особи ПАТ «Київметробуд» на замовлення генпідрядника КП «Київський Метрополітен» упродовж 2020 року здійснювали роботи по будівництву Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив «Виноградар» у м. Києві.
 
При цьому ПАТ «Київметробуд» замовляло роботи по ремонту устаткування у товариства, яке отримані від комунального підприємства кошти перераховувало на рахунки підприємств з ознаками фіктивності. Сума збитків, за попередніми даними, становить близько 9 млн грн.
 
Крім того, ПАТ «Київметробуд» здавало в оренду афілійованому підприємству власні виробничі потужності, на яких фактично самим комунальним підприємством виготовлялись залізобетонні конструкції, а бюджетні кошті перераховувались на афілійоване підприємство.
 
13.05.2021 на підставі ухвали суду розпочато проведення обшуку в офісному приміщенні КП «Київський Метрополітен» з метою відшукання фінансових документів та фіксації відомостей про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2885