14.05.2021

Прокуратура провела обшуки в офісах КП «Житлоінвестбуд-УКБ» та КП «Київське міське бюро технічної інвентаризації»

                                                             

Київська міська прокуратура спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Києві провела обшуки в офісах КП «Житлоінвестбуд-УКБ» в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом зловживання службовим становищем екскерівником комунального підприємства, що спричинило тяжкі наслідки.
 
Згідно з матеріалами слідства, екскерівник КП «Житлоінвестбуд-УКБ» зловживаючи службовим становищем розробив злочинну схему, згідно якої використовував підконтрольне підприємство, яке отримувало найбільшу частку будівельних підрядів.
 
Зокрема встановлено, що замовником будівництва одного із багатоквартирних будинків у столиці було благодійне об’єднання, кінцевим бенефіціарним власником якого являється екскерівник КП, а генеральним підрядником інше підконтрольне йому підприємство.
 
У подальшому право власності на житло загальною площею 1640 кв. м у вказаному багатоквартирному будинку отримали наближені до екскерівника особи, також його заступник та родичі.
 
За адресами КП «Житлоінвестбуд-УКБ» та КП «Київське міське бюро технічної інвентаризації» проведено обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.
 
Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 364 КК України.
 
 
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 3208