17.05.2021

Затримано осіб, які підірвали банкомат з метою викрадення грошей (ФОТО)

        

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру двом особам, які з метою заволодіння грошовими коштами підірвали банкомат у Дніпровському районі (ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України).
 
44-річного мешканця столиці та 40-річного мешканця Київщини затримали 15 травня 2021 року безпосередньо після вчинення злочину на бульв. Перова, де вони шляхом підриву банкомату намагалися заволодіти грошовими коштами у сумі понад 600 тис гривень. Обидва раніше судимі за скоєння крадіжок.
 
За даними слідства, вказані особи «спеціалізувалися» на крадіжках платіжних терміналів. У своїй злочинній діяльності вони використовували автомобіль, до салону якого поміщали викрадений термінал, вивозили його за межі столиці та розбирали з метою викрадення грошових коштів. Також останні використовували пристрій для глушіння сигналу GPS TREKER, які встановлені в терміналах, та пристрій для пошуку спецтехніки поліції.
 
У ході обшуку транспортних засобів, якими користувалися зловмисники, правоохоронці вилучили пристрій для виключення сигналів GPS навігацій, частини банківських терміналів, номерні знаки на латвійській реєстрації JHR 412, грошові кошти, фомки, акумулятор, ємність з бензином, балаклави.
 
Надалі за місцем мешкання затриманих були виявлені частини банківських терміналів, касети для зберігання грошових коштів в банкоматах, порошкоподібна речовина білого та темного кольору та інші речові докази.
 
На теперішній час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою.
 
Досудове слідство триває. Вказаних осіб перевіряють на причетність до скоєння ще 8 епізодів викрадення терміналів на території м. Києва упродовж березня-травня поточного року.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Солом’янського управління поліції ГУ НП в м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2888