19.05.2021

Прокуратура спільно з ДБР провела обшуки у КМДА через незаконну забудову в буферній зоні Києво-Печерської Лаври

               

Київська міська прокуратура спільно з теруправлінням ДБР у Києві провела обшуки в Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю та Департаменті з питань реєстрації Київської міської державної адміністрації.
 
Кримінальне провадження розпочато за фактом можливих протиправних дій державного реєстратора, які виразились у незаконній реєстрації права власності на незавершений об’єкт будівництва по вул. Редутній, а саме 6-ти поверховий офісний комплекс.
 
Крім цього, предметом розслідування є повнота виконання своїх обов’язків службовими особами КМДА, які виразились у невжитті заходів до зупинення вказаного будівництва.
 
Встановлено, що вказаний об’єкт зведений у Центральному історичному ареалі міста Києва, всупереч вимог наказу Міністерства культури України та рішення Київської міської ради, якими введено мораторій на нове будівництво в буферній зоні Києво-Печерської Лаври.
 
Відповідно до містобудівних умов, забудовник мав право побудувати на вказаній ділянці житловий будинок не більше 4 поверхів.
 
Досудове розслідування здійснюється за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки) та за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2586