19.05.2021

Повідомлено про підозру особі, яка заволоділа комунальною будівлею у парку «Перемога»

              

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Києва слідчим СВ Дніпровського УП ГУНП у місті Києві повідомлено про підозру особі, яка заволоділа комунальним майном, розташованим у парку Перемога.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що під час реконструкції та благоустрою парку Перемога в 2008 році КО «Київзеленбуд» розпочало будівництво очисної споруди. Однак будівельні роботи не були виконані в повному обсязі, а сама будівля не введена в експлуатацію.
 
Надалі, в 2018 році підозрюваний, отримавши через особисті зв’язки інформацію про це приміщення, та за відсутності контролю з боку службових осіб «Київзеленбуд», на підставі підроблених документів зареєстрував за собою право власності на вказану будівлю, яка фактично побудована за кошти міського бюджету.
 
Після цього підозрюваний вніс вказане приміщення до статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю та мав намір на місці вказаної будівлі побудувати ресторан в межах парку Перемога.
 
Наразі особі повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209 КК України, та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Органами слідства вживаються заходи, направлені на встановлення всіх учасників вчинення кримінального правопорушення.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2781