21.05.2021

Розтрата понад 20 млн гривень на будівництві казарм – підозрюються посадовці підрядного підприємства

           

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про остаточну підозру трьом посадовцям підрядного підприємства за фактом розтрати понад 20 млн гривень виділених на будівництво казарм (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 361 та ч. 3 ст. 209 КК України).
 
Згідно з матеріалами досудового розслідування, засновник, директор та бухгалтер підрядного підприємства, яке виграло тендер на будівництво казарм поліпшеного планування, діючи як організована група, здійснили розтрату понад 20 млн грн, виділених з бюджету на будівництво вказаних казарм у м. Новоград-Волинський Житомирської області та м. Кременчук Полтавської області.
 
Вказані кошти було легалізовано шляхом переведення на рахунки підконтрольних підприємств та за рахунок придбання автомобіля «Mercedes-Benz».
 
Висновками проведених експертиз, зокрема будівельно-технічної, судово-економічної , підтверджено злочинну діяльність вказаної групи осіб.
 
Досудове розслідування розпочато за матеріалами військової прокуратури Центрального регіону України та здійснюється слідчими СУ ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань у Житомирській області ДСР НП України.
 
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2376