21.05.2021

Повідомлено про підозру чоловіку, який вчинив наругу над Державним Прапором України

         

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру чоловіку за фактом вчинення публічної наруги над Державним Прапором України (ч. 1 ст. 338 КК України).
 
Інцидент стався увечері 19 травня біля адміністративної будівлі Дирекції молодіжного павільйону «Київська троянда» Центрального парку культури і відпочинку м. Києва на вул. М. Грушевського, на фасаді якої був закріплений флагшток із Державним Прапором України.
 
Уродженець міста Херсон, виражаючи демонстративну зневагу до державного символу України та маючи на меті приниження тих цінностей, до яких інші члени суспільства ставляться з повагою, схопився за край тканини Державного Прапора України та повис на ньому, таким чином, що тканина прапору зазнала значних пошкоджень та була розірвана навпіл, а флагшток зламаний.
 
Завдяки оперативним діям працівників карного розшуку та слідчих Печерського управління поліції ГУ НП в м. Києві зловмисника вдалося ідентифікувати.
 
Наразі чоловіку повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.
 
Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до трьох років.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури 

кількість переглядів: 2184