27.05.2021

Киянину, який розповсюджував дитячу порнографію та пропонував сексуальні зв’язки із малолітньою донькою, повідомлено про підозру

                    

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів органів Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 38-річному киянину за фактом розповсюдження дитячої порнографії (ч. 4 ст. 301 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з грудня 2020 по березень 2021 року підозрюваний, користуючись частою відсутністю вдома дружини, переписуючись в одній із соціальних мереж, пропонував партнерам вступити з ним в інтимний зв'язок із подальшим залученням його малолітньої доньки.
 
Підтверджуючи свої наміри та бажання, чоловік демонстрував як в інтернеті так і під час особистої зустрічі відеопродукцію порнографічного характеру, яка відповідно до ЗУ «Про захист суспільної моралі» відноситься до дитячої порнографії.
 
Завдяки небайдужим громадянам такі протиправні дії стали об’єктом уваги оперативних працівників відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, слідчих ГУНП у місті Києві та ювенальних прокурорів Київської міської та Печерської окружної прокуратури міста Києва.
 
У ході проведеного обшуку за місцем проживання чоловіка виявлено та вилучено мобільний телефон, комп’ютер та інші носії інформації, які будуть досліджені із залученням експертів, на предмет наявності у них продукції порнографічного характеру, що є предметом кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 301, 301-1 КК України.
 
Наразі судом відносно підозрюваного обрано запобіжний захід.
 
Слідчі дії тривають.
 
Звертаємо увагу, що своєчасне попередження, виявлення та ефективне розслідування злочинів щодо дітей (у тому числі домашнє, сексуальне насильство) в сучасних умовах прямо пов’язано із небайдужістю кожного громадянина та мешканця столиці.
 
Окремо зазначимо, що законодавцем у 2021 році Кримінальний кодекс України доповнено статтею 301-1, якою введено кримінальну відповідальність за зберігання дитячої порнографії та суттєво посилено за її виготовлення, перевезення, розповсюдження, збут.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2525