28.05.2021

Судитимуть начальника Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА, викритого на хабарі

                                       

Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно начальника департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА за обвинуваченням у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Нагадаємо, посадовець вимагав «відкат» від генерального директора однієї з житомирських лікарень комунальної форми власності за виділення медичному закладу субвенції в розмірі понад 1,2 млн грн для закупівлі кисневого обладнання. 
 
Розмір неправомірної вигоди посадовець визначив у 10% від суми виділеної субвенції, тобто 123 тис. грн
 
Зазначимо, що виділення коштів на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду «ковідних» лікарень, передбачено постановою Кабінету Міністрів України №1099 від 11.11.2020 «Про виділення коштів для забезпечення здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV».
 
У ході контролю за вчиненням злочину вказаний посадовець одержав першу частину неправомірної вигоди у сумі 51 тис. грн, а після одержання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 72 тис. грн його затримали у приміщенні обласного Департаменту.
 
На час слідства обвинуваченого відсторонено від займаної посади.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно із співробітниками СБУ та слідчими Подільського управління поліції ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2310