31.05.2021

Прокуратура попередила незаконне вибуття з державної власності гуртожитків Національного авіаційного університету

                                                 

За втручання Київської міської прокуратури попереджено незаконне вибуття з державної власності гуртожитків Національного авіаційного університету площею понад 2 тис. кв. м та вартістю понад 86 млн гривень, що розташовані по вул. Вітряні Гори в місті Києві.
 
Встановлено, що вказані гуртожитки перебували на балансі Національного авіаційного університету, однак у 2016 на підставі низки підроблених документів незаконно перейшли у власність комерційної структури та у подальшому фізичних осіб.
 
Водночас комерційна структура звернулась з позовом до Подільського районного суду міста Києва про витребування вказаного майна від фізичної особи.
 
У зв’язку з цим, ще у травні 2017 року прокуратура вступила у вказану справу на захист інтересів держави в особі Міністерства освіти і науки України та Національного авіаційного університету, які не були залучені у справу.
 
Справа розглядалась судами неодноразово.
 
За апеляційною скаргою Київської міської прокуратури постановою Київського апеляційного суду скасовано рішення суду першої інстанції, яким витребувано вказане державне майно на користь комерційної структури, та відмовлено у задоволенні позову.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1908