01.06.2021

Ювенальні прокурори попередили безпідставну розтрату 2,7 млн гривень під час капітального ремонту дитсадку

                                                                     

Ювенальними прокурорами Шевченківської окружної прокуратури міста Києва у ході здійснення моніторингу даних, розміщених в електронній системі публічних закупівель «Prozorro», встановлено факт порушення державних інтересів при здійсненні закупівлі відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі».
 
Прокурорами встановлено, що у лютому 2021 року управлінням освіти Шевченківської райдержадміністрації здійснювалася закупівля послуг з капітального ремонту будівлі дошкільного навчального закладу по вул. Б. Хмельницького на загальну суму 2,7 млн гривень.
 
При цьому управлінням освіти безпідставно застосовано переговорну процедуру закупівлі, тобто без проведення аукціону, та укладено з товариством договір на виконання замовлених робіт за бюджетні кошти. Таким чином, державні закупівлі були проведені без конкурентних засад, а територіальна громада втратила можливість провести роботи за меншу вартість.
 
Зважаючи на встановлені порушення Шевченківська окружна прокуратура повідомила уповноважений орган ­ Північний офіс Державної аудиторської служби, яка провівши моніторинг процедури закупівлі, виявила порушення та зобов’язала замовника їх усунути.
 
Наразі договір капітального ремонту розірвано.
 
Завдяки вчасному реагуванню та плідній співпраці прокуратури та Держаудитслужби попереджено безпідставне витрачання коштів міського бюджету.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2082