01.06.2021

У Києві викрито «фальшивомонетника» на збуті підроблених доларів США та українських гривень

              

За процесуального керівництва Святошинської оружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 25-річному киянину за фактом збуту підроблених грошових коштів (ч. 2 ст. 199 КК України).
 
У ході досудового розслідування задокументовано факти збуту чоловіком підробленої національної валюти України та іноземної валюти у вигляді банкнот.
 
Так, правоохоронцями здійснено дві оперативні закупки, під час яких підозрюваний збув правоохоронцям підроблені 200 доларів США та 20 тис. гривень. Вартість фальшивих банкнот становила 30% від номінальної вартості. 
 
Зловмисника затримали на «гарячому» після здійснення другої оперативної закупки.
 
У ході обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено кліше та копірувальну техніку, грошові кошти з ознаками підроблення, а також інші речові докази, які вказують на причетність фігуранта до протиправної діяльності.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи причетні до виготовлення та збуту підроблених грошових коштів.
 
Викриття злочинної діяльності проводилося прокурорами спільно із слідчими Святошинського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження Управління контррозвідки ГУ СБУ у м Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1812