02.06.2021

160 тис доларів США за приватизацію готельного комплексу – затримано заступника голови Чернігівської ОДА та посередника (ФОТО)

                                                 

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито двох осіб, які шахрайським шляхом намагалися заволодіти грошовими коштами громадянина (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації, залучивши посередника, намагався отримати 160 тис доларів США від громадянина, який виявив бажання приватизувати готельний комплекс на території Чернігівської області. За цю суму посадовець обіцяв громадянину забезпечити безперешкодне визначення його переможцем торгів з придбання комплексу та подальше підписання відповідних документів для оформлення права власності на об’єкт нерухомого майна.
 
Правоохоронці затримали посадовця і посередника під час отримання всієї суми грошових коштів.
 
Наразі слідчі дії тривають. Затриманим особам повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу Управління оперативних розробок територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2086