03.06.2021

У Києві «по гарячих слідах» знешкоджено групу розбійників

                    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури співробітниками Управління карного розшуку та Слідчого управління в м. Києві викрито та затримано «по гарячих слідах» учасників злочинної групи, які вчинили розбійний напад на підприємство.
 
Так, 02.06.2021 близько третьої години ночі група чоловіків, які були одягнені у військову форму зеленого кольору та в балаклавах, увірвалися на територію столичного приватного підприємства.
 
Зв’язавши вантажника-охоронця, зловмисники проникли до офісного приміщення та викрали сейф з грошима.
 
Нападники втекли з місця події, однак вжитими оперативними заходами були встановлені та затримані правоохоронцями.
 
Зловмисниками виявилися мешканці Києва віком від 36 до 49 років. Один з них – колишній міліціонер, раніше засуджений за вчинення низки злочинів.
 
Під час обшуків у затриманих вилучили зброю, боєприпаси, гранати, одяг та балаклави, переносні радіостанції, ножі та інше приладдя для вчинення злочинів.
 
Наразі вказаним особам готується повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України, санкція якої передбачає від 8 до 15 років позбавлення волі.
 
Перевіряється причетність затриманих до вчинення аналогічних злочинів.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2188