04.06.2021

Судитимуть чиновника Деснянської РДА, який вимагав 6 тис. дол. США за розміщення зарядних станцій

                                                                             

Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно начальника відділу Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації та посередника за фактом одержання неправомірної вигоди.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища та начальник відділу з питань розвитку транспортної інфраструктури Деснянської РДА за участі посередника вимагали 6 тис. доларів США від представника суб’єкта господарювання за надання дозволу на розміщення зарядних станцій призначених для зарядження електричних транспортних засобів у Деснянському районі.
 
Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 369-2 КК України відносно начальника відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища та посередника скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Досудове розслідування відносно начальника відділу з питань розвитку транспортної інфраструктури триває.
 
Викриття корупційного злочину здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами УСР у м. Києві ДСР НП України.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1782