07.06.2021

Прокуратура через суд вимагає повернути громаді 4-х кімнатну квартиру у центрі Києва

Шевченківська окружна прокуратура у судовому порядку вимагає повернути державі 4-х кімнатну квартиру, якою незаконно заволоділи шахраї.
 
Установлено, що квартира розташована на вул. Дарвіна у Печерському районі столиці належала державі та перебувала у віданні Міністерства аграрної політики та продовольства України.
 
Прокуратурою встановлено, що внаслідок шахрайських дій на підставі неіснуючого рішення суду, яке ніколи судом не приймалось та низки договорів купівлі-продажу вказана квартира була зареєстрована за третьою особою.
 
З метою легалізації квартири та отримання наживи недобросовісні набувачі завчасно скасували 3 ухвали судів про накладення арешту на спірну квартиру та намагались продати її через систему електронних торгів «СЕТАМ».
 
Наразі Печерським районним судом міста Києва відкрито провадження у справі за позовом прокуратури про повернення майна у державну власність та призначено її до судового розгляду.
 
Крім того за вказаним фактом триває розслідування кримінального провадження з метою встановлення та притягнення до відповідальності причетних осіб.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2041