07.06.2021

Експосадовцю Адміністрації Президента України повідомлено про підозру у державній зраді

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому співробітнику Адміністрації Президента України у вчиненні державної зради, тобто діяння,  умисно вчиненого на шкоду обороноздатності та державній безпеці України (ч. 1 ст. 111 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у період 2014 року підозрюваний, який на  час вчинення інкримінованого злочину працював в Адміністрації Президента України (а надалі - у РНБО), маючи доступ до державної таємниці, вступив у злочинну змову з представником іноземної спецслужби та передав останньому відомості, які отримував у зв’язку з виконанням службових обов’язків.
 
Незаконні дії підозрюваного полягали у збиранні, систематизації та проведення аналітики відомостей, що стосувалися сфери економіки, внутрішньополітичної обстановки, міжнародних відносин, а також стратегічного співробітництва України з ЄС, РФ та Китаєм в незалежності від характеру інформації, а також грифу обмеження доступу до неї.
 
Наразі вказаній особі обрано запобіжний захід.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років та конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ в м. Києві та Київській області. Слідство триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2111