08.06.2021

Працівникам держпідприємства НАН України повідомлено про підозру у виготовленні фальсифікованого алкоголю на понад 1,3 млн гривень (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру організованій групі у складі трьох осіб, викритих у виготовленні фальсифікованих алкогольних напоїв з метою збуту (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 204 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у період з серпня 2020 по лютий 2021 року учасники організованої групи, будучи службовими особами ДП «Дослідне виробництво Інституту хімії високомолекулярних сполук» НАН України, та використовуючи приміщення держпідприємства та спеціальне обладнання, організували незаконне виробництво алкогольних напоїв з метою їх подальшого збуту під виглядом відомих брендів.
 
Встановлено, що учасниками організованої групи незаконно виготовлено понад 5300 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв та отримано прибутку на понад 1,3 млн гривень.
 
Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне дослідження обставин кримінального провадження.
 
Викриття злочинної діяльності проводилося прокурорами спільно зі слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у м. Києві та за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у місті Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 3911