09.06.2021

Керівника столичного підприємства підозрюють у заволодінні 2,7 млн грн бюджетних коштів

Київською міською прокуратурою спільно зі слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві повідомлено про підозру директорці приватного підприємства за фактом незаконного заволодіння коштами підприємства шляхом підробки банківських чеків та їх легалізації, а також заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 200, ч. 2 ст. 209, ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства,  директорка одного з столичних підприємств протягом 2018 року підробляла банківські чеки з метою переведення коштів підприємства із безготівкової форми в готівку та легалізувала їх.
 
Також встановлено, що підозрювана, використовуючи своє службове становище, незаконно заволоділа бюджетними коштами у сумі 2,7 млн грн, які було відшкодовано підприємству за податок на додану вартість.
 
Наразі з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків судом розглядається клопотання про aрешт майна підозрюваної.
 
Досудове розслідування у кримінальному проваджені триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1780