10.06.2021

Голова виборчої комісії підозрюється у підробці результатів виборів

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідчими СУ ГУ НП у місті Києві повідомлено про підозру голові однієї з дільничних виборчих комісій у Дарницькому районі міста Києва за фактом підробки та використання підробленої виборчої документації (ч. 4 ст. 158-3 КК України).
 
Події мали місце 25 жовтня 2020 року під час проведення місцевих виборів.
 
Згідно з матеріалами досудового розслідування, голова однієї із виборчих комісій у Дарницькому районі підробила та подала до територіальної виборчої комісії уточнений протокол підрахунку голосів, до якого внесла недостовірні відомості про отримання однією з політичних партій на 40 голосів більше, ніж фактично було віддано виборцями під час голосування на дільниці та встановлено результатами проведеного підрахунку голосів.
 
Злочинні дії були виявлені під час прийняття територіальною виборчою комісією уточненого протоколу дільничної виборчої комісії та оголошення результатів виборів.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Досудове розслідування у кримінальному проваджені триває.
 
Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2263