11.06.2021

Ексдиректора Держбудкомбінату Управління справами Апарату Верховної Ради повідомлено підозру у розтраті 900 тис державних коштів

          

Прокурорами Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру екскерівнику ДП «Державний будівельний комбінат Управління справами Апарату Верховної Ради України» у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
Згідно з матеріалами слідства, між директором державного підприємства «Державний будівельний комбінат Управління справами Апарату Верховної Ради України» та директором однієї з юридичних осіб був укладений договір підряду щодо робіт з будівництва каналізаційних очисних споруд в смт Баришівка.
 
Однак, слідством встановлено, що при складанні та підписанні актів приймання виконаних будівельних робіт підрядчик безпідставно вніс вартість робіт, які не були передбачені умовами договору підряду та проектно-кошторисною документацією.
 
Вказані дії призвели до завищення вартості виконаних робіт на суму близько 900 тис. грн, що підтверджується матеріалами слідства.
 
На цей час слідчі дії тривають. Встановлюються всі обставини вчинення кримінального правопорушення.
 
Викрито злочин прокурорами спільно зі слідчими Печерського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводу ГУ БКОЗ СБУ.
 
Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії за місцем проживання підозрюваного.
 
Нагадуємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2212