11.06.2021

В.о. керівника управління Укртрансбезпеки викрито на регулярних поборах з перевізників

            

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито виконувача обов’язків начальника Північного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки на одержанні щомісячного траншу неправомірної вигоди з підприємця за безперешкодне здійснення пасажирських перевезень у м. Києві (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, посадовець щомісячно вимагав та одержував неправомірну вигоду за не складання актів порушення законодавства про автомобільний транспорт та безперешкодне здійснення господарської діяльності щодо пасажирських перевезень на території столиці.
 
Свій «дозвіл» чиновник оцінив у 50 дол. США за кожну одиницю транспортного засобу.
 
Упродовж двох місяців документування неправомірної діяльності посадовець одержав понад 25 тисяч гривень неправомірної вигоди.
 
Затримали чоловіка поряд із місцем роботи на «гарячому» під час одержання чергової щомісячної частини неправомірної вигоди у розмірі 500 доларів США.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру та вирішується питання про застосування запобіжного заходу.
 
Викриття корупційного злочину проводилося прокурорами спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Києві, та Головним оперативним управлінням ДБР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2773