11.06.2021

Повідомлено про підозру чоловіку, який наніс журналісту побої та перешкоджав йому у здійсненні законної професійної діяльності

              

За результатами роботи міжвідомчої групи з розкриття та розслідування злочинів проти журналістів Шевченківською окружною прокуратурою повідомлено про підозру жителю міста Дніпро за фактом умисного перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності та умисного заподіяння журналісту побоїв у зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 171, ч. 2 ст. 345-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний 04.02.2021, перебуваючи біля адміністративної будівлі Шевченківського УП ГУНП у м. Києві, умисно з метою перешкоджання професійній діяльності журналістів ТОВ «НАШ 365» та намагаючись завадити здійсненню ними відеозйомки, почав виривати з рук журналіста мікрофон та агресивно висловлюватися у бік знімальної групи. При цьому зловмисник наніс журналісту два удари кулаком по обличчю та заволодів мікрофоном.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.
 
У разі визнання судом його вини підозрюваному загрожує покарання до  5-ти років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 3420