14.06.2021

Оболонська окружна прокуратура домоглася реального повернення громаді земель Пуща-Водицького лісництва вартістю 105 млн грн

                                                                   

Оболонська окружна прокуратура м. Києва забезпечила реальне виконання рішення суду про повернення столичній громаді земельних ділянок Пуща-Водицького лісництва.
 
Так, прокуратурою встановлено, що дві земельні ділянки загальною площею 28,59 га та вартістю понад 105 млн гривень були надані приватному підприємству в оренду на 15 років для будівництва та забудови рекреаційних земель спортивно-оздоровчим комплексом з льодовим стадіоном.
 
Проте з’ясувалося, що орендар понад 10 років не здійснює будівництво на орендованих земельних ділянках та свій обов’язок щодо своєчасної сплати коштів за договором виконує неналежно. Вказане свідчить не лише про відсутність у нього наміру забудови землі, а про порушення ним передбачених договором оренди умов та вимог земельного законодавства.
 
У зв’язку з викладеним прокуратура звернулася до господарського суду м. Києва з позовом про розірвання договорів оренди та повернення земельних ділянок у власність територіальної громади, який судом задоволено.
 
Наразі вказане судове рішення виконано, договір оренди припинено, земельні ділянки повернуто територіальній громаді.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2751