14.06.2021

Киянин підозрюється у шахрайському заволодінні квартирою вартістю 1,2 млн гривень

                                                                

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру мешканцю Київської області за фактом шахрайського заволодіння квартирою померлої на підставі підроблених документів (ч. 3, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник, використовуючи підроблений договір купівлі-продажу, зареєстрував право власності на квартиру, розташовану по вул. Юліуса Фучика у місті Києві вартістю 1,2 млн гривень. У подальшому, бажаючи розпорядитись вказаним об’єктом нерухомості, з метою приховування своїх намірів зловмисник видав довіреність для продажу квартири третій особі.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та встановлюється коло осіб, причетних до вказаного злочину.
 
За вчинене зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2663