15.06.2021

Службовців Галицької митниці викрито на систематичних хабарях

       

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури на систематичному вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито службових осіб митного посту та посередника (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, службовці Галицької митниці Держмитслужби систематично висловлювали вимогу громадянам про надання їм неправомірної вигоди за безперешкодне проходження митних формальностей та не створення штучних перешкод під час митного контролю переміщуваних через митний кордон України експрес відправлень (посилок). Сума неправомірної вигоди складала від 400 до 500 Євро з вантажного автомобіля.
 
У ході контролю за вчиненням злочину двох службових осіб митного посту, а також фізичну особу, залучену ними у якості посередника, затримали в порядку ст. 208 КПК України після одержання чергової неправомірної вигоди. Загалом задокументовано три факти отримання неправомірної вигоди працівниками митниці.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.
 
Викриття корупційного злочину здійснювались прокурорами спільно з територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Києві, та Головним оперативним управлінням ДБР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2267