18.06.2021

400 тис. грн за вирішення питання в Офісі протидії рейдерству – адвокату повідомлено про підозру

            

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру адвокату за фактом заволодіння грошовими коштами клієнта шляхом зловживання довірою у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, навесні 2021 року підприємець скеровував до Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України скарги у зв’язку із незаконним заволодінням об’єктами нерухомості його підприємства та звернувся до адвоката за правовою допомогою.
 
Скориставшись ситуацією, маючи на меті протиправне заволодіння грошовими коштами клієнта, адвокат вступив у злочинну змову із невстановленими особами з Офісу протидії рейдерству та, використовуючи необізнаність клієнта щодо процедури ухвалення рішень Мінюстом, зловживаючи його довірою, став вимагати надання додаткових грошових коштів за нібито пришвидшення розгляду його скарги та прийняття позитивного рішення.
 
Правоохоронці задокументували близько 10 зустрічей клієнта з адвокатом, під час яких останній за надання неіснуючих та вигаданих послуг шляхом зловживання довірою підприємця протиправно заволодів його коштами на загальну суму понад 400 тис. гривень.
 
17 липня 2021 року у ході контролю за вчиненням злочину адвоката було затримано одразу після протиправного заволодіння черговою сумою грошових коштів підприємця у розмірі 10 тис. доларів США.
 
У подальшому, з метою встановлення усіх обставин злочину та досягнення завдань кримінального провадження, проведено обшук та вилучення документів у приміщенні Офісу протидії рейдерству.
 
Наразі адвокату повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження Головного оперативного управління ДБР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2382