22.06.2021

Столичні правоохоронці викрили схему незаконного використання державного майна зі збитками на 840 тис. гривень

           

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру виконувачу обов’язків директора державного підприємства у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).
 
Слідством встановлено, що в.о. керівника держпідприємства упродовж двох років зловживаючи своїм службовим становищем та порушуючи установлений порядок оренди держмайна, під виглядом укладання договорів про зберігання нерухомого майна у приміщеннях держпідприємства, фактично надавав їх в оренду комерційним структурам для здійснення господарської діяльності.
 
У свою чергу, суб’єкти господарювання з метою здійснення підприємницької діяльності, облаштовували приміщення державного підприємства під офіси, магазини, виробничі цехи, тощо.
 
Внаслідок зловживання посадовцем своїми службовими обв’язками, підприємству спричинено шкоду на суму 840 тис. гривень, що мали надійти у вигляді відрахування 70% від оренди державного майна.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, а також пред’явлення до нього позову у кримінальному провадженні про відшкодування шкоди, заподіяної злочином.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Деснянського УП ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2698