29.06.2021

Ошукали киян на 17 млн гривень – ще трьом учасникам організованої групи, які діяли під виглядом «фейкових» обмінників валют, повідомлено про підозру

         

Печерська окружна прокуратура м. Києва спільно із відділом нагляду за додержанням законів органами‚ які ведуть боротьбу з організованою злочинністю Київської міської прокуратури здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо групи осіб за фактом шахрайського заволодіння коштами громадян в особливо великих розмірах під виглядом обміну валют (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Правоохоронцям вдалося зупинити діяльність вказаної злочинної групи ще у квітні 2021 року, затримавши на «гарячому» чотирьох учасників групи після вчинення чергового злочину. Тоді зловмисники ошукали потерпілого на 68 тис. доларів США.
 
У ході слідства встановлено сімох учасників злочинної групи, які діяли на території столиці протягом 5 місяців та причетні до щонайменше восьми аналогічних злочинів.
 
За попередніми оцінками зловмисникам за увесь час здійснення злочинної діяльності, вдалося заволодіти близько 17 мільйонами гривень.
 
Наразі шахраям повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому в особливо великих розмірах у складі організованої злочинної групи.
 
Шістьом із них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, та одному у вигляді застави.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення вказаного злочину.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими Печерського УП ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження УКР ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2399