29.06.2021

Екскерівника відділу Київської облради судитимуть через розкрадання 2 млн грн адресної допомоги мешканцям Київщини

           

Печерською окружною прокуратурою міста Києва направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця Київської обласної ради, який шахрайським шляхом за попередньою змовою із підпорядкованим працівником заволодів бюджетними коштами у великому розмірі (ч. 1 ст. 366, ч.ч. 2, 3 ст. 190 КК України).
 
Як повідомлялося раніше, керівник одного з відділів Київської обласної ради, залучивши підпорядкованого йому службовця, організував незаконну схему заволодіння бюджетними коштами, передбаченими для допомоги окремим категорія громадян, а саме: інвалідам, ветеранам війни та праці, учасникам бойових дій та інш., згідно програми «Турбота».
 
Так, вказані особи шляхом підробки відповідних розпоряджень про виділення матеріальної допомоги, вносили у списки осіб без законних на те підстав, та таким чином упродовж 2018-2019 років заволоділи бюджетними коштами на суму більше 2 мільйонів гривень.
 
Наразі обвинувальний акт відносно експосадовця скеровано до суду для розгляду по суті. Обвинувальний акт відносно підпорядкованого працівника також перебуває на розгляді суду.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2193