01.07.2021

Прокуратура через суд оскаржила судові рішення про виключення з Державного реєстру нерухомих пам’яток України пам’ятки архітектури «Садиба купця Дмитрієва»

                                                            

Київською міською прокуратурою оскаржено до Верховного Суду рішення судів попередніх інстанцій, якими пам’ятку архітектури та містобудування місцевого значення – комплекс будівель «Садиба міська купця Дмитрієва Й.М.» виключено з Державного реєстру нерухомих пам’яток України.
 
Так, «Садиба міська», що розташована на вул. Хорива у Подільському районі столиці має високу автентичність як важливий елемент садибної забудови Подолу XIX століття, а також цінна як об’єкт, що зберіг свою історичну парцелярію, поєднувала в собі житлові, промислові та торгівельні функції, що було характерним для історичного середовища Подолу.
 
До того ж комплекс будівель збудовано за проектом відомого архітектора XIX століття О. Кривошеєва.
 
Однак за позовом комерційної структури – власника вказаного комплексу «Садибу міську» на підставі рішень судів першої та другої інстанції виключено з Державного реєстру нерухомих пам’яток України.
 
Не погоджуючись з вказаними рішеннями судів, з метою захисту інтересів держави Київською міською прокуратурою оскаржено їх до Верховного Суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2453