01.07.2021

Судитимуть вісьмох учасників злочинної групи, які протягом року блокували законну господарську діяльність

                                                                              

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно організатора та сімох учасників організованої групи за фактом перешкоджання законній господарській діяльності на об’єкті будівництва та обмеження доступу до нього, що заподіяло велику шкоду (ч. 3 ст. 206 КК України).
 
Згідно з матеріалами досудового розслідування, встановлено, що у грудні 2018 року 46-річний киянин розробив злочинний план отримання у власність за заниженою вартістю об’єкту будівництва житлового будинку з офісними приміщеннями та паркінгом на вул. Вознесенський узвіз у Подільському районі столиці.
 
Реалізуючи задум, чоловік організував злочинну групу, учасники якої розмістили намет поруч із єдиним в’їздом на територію будівництва для того, щоб блокувати роботу будівельної техніки та робітників. Таким чином у період з грудня 2018 по грудень 2019 року, здійснюючи цілодобове чергування у наметі, зловмисники перешкоджали проведенню будівництва на вказаному об’єкті.
 
Одночасно організатор злочину під час зустрічей із представником будівельної компанії повідомив, що він ініціював вказані дії з метою зупинення будь-яких будівельних робіт і надалі блокуватиме їх здійснення, оскільки має бажання викупити цей об’єкт за заниженою вартістю.
 
Своїми діями зловмисники завдали шкоди суб’єкту господарювання на понад 1,8 млн гривень.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження УКР ГУ НП у місті Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2206