01.07.2021

19-річній уродженці Закарпаття, яка обікрала помічника аташе США, повідомлено про підозру

                                                         

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру дівчині за фактом крадіжки особистих речей помічника аташе США в Україні.
 
Так, 26.06.2021 потерпіла, яка є службовою особою посольства США в Україні виявила крадіжку особистих речей з власної сумки, про що одразу повідомила у правоохоронні органи.
 
За оперативного реагування ВД Шевченківського УП ГУНП в м. Києві 29.06.2021 крадійку вдалося затримати. Нею виявилась 19-річна уродженка Закарпатської області. Також при ній знаходилися частина викрадених напередодні особистих речі потерпілої, зокрема дипломатична картка помічника аташе США, водійське посвідчення та банківські картки.
 
Наразі дівчині повідомлено про підозру у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України. Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2529