02.07.2021

Розікрали понад 2 млн грн на ремонті навчальних закладів – судитимуть начальника управління освіти Подільської РДА та двох спільників

                   

Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно організованої групи з числа керівників Подільської районної в місті Києві державної адміністрації за фактом привласнення бюджетних коштів під час ремонту навчальних закладів (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, з метою систематичного заволодіння бюджетними коштами під час ремонту навчальних закладів Подільського району столиці, начальник управління освіти адміністрації створив та очолив організовану злочинну групу осіб, до складу якої увійшли начальник групи централізованого господарського обслуговування закладів освіти та керівник підрядного підприємства.
 
Зокрема начальник управління освіти забезпечив укладення з підконтрольною підрядною організацією низки договорів з ремонту Інклюзивно-ресурсного центру № 7 та Гімназії № 19 «Межигірська» тощо.
 
Після чого, без фактичного виконання робіт відповідно до вказаних договорів у повному обсязі, між управлінням освіти Подільської районної в м. Києві державної адміністрації та підрядним підприємством в період листопада-грудня 2020 року, підписано акти виконаних робіт.
 
Відповідно до висновків судових будівельно-технічних експертиз внаслідок вказаних умисних дій учасників організованої групи інтересам територіальної громади міста Києва спричинено шкоду на загальну суму понад 2, 1 млн грн.
 
Досудове розслідування здійснювалося прокурорами окружної прокуратури, у тому числі ювенальними прокурорами, спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами УСР у м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2616