02.07.2021

Працівнику Моторно (транспортного) страхового бюро України, який збував інформацію з баз даних «Безпечне місто», повідомлено про підозру

                   

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру працівнику Моторно (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) за фактом несанкціонованого збуту інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в інформаційно-телекомунікаційній системі «Комплексна система відеоспостереження міста Києва» (ч. 2 ст. 361-2 та ч. 3 ст. 362 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, вказаний фахівець маючи право доступу до інформаційно-телекомунікаційної системи «Комплексна система відеоспостереження міста Києва», вступив у змову із групою осіб та регулярно за грошову винагороду збував їм інформацію з бази даних «Безпечна столиця».
 
У подальшому інформація про переміщення транспортних засобів по м. Києву та встановлення їх місцезнаходження за державним номерним знаком, збувалася зацікавленим особам через месенджер Телеграм.
 
Вартість «послуг» становила від 100 доларів США в залежності від складності завдання та обсягів інформації.
 
Слідство у кримінальному проваджені триває.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно із співробітниками Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2484