02.07.2021

Головний тренер національної збірної команди України з спортивної гімнастики підозрюється у розтраті майже чверть мільйона гривень

                                             

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру головному тренеру штатної команди національної збірної команди України з спортивної гімнастики за фактом розтрати коштів, які виділялися на потреби тренувальних зборів (ч.ч. 2, 3 ст. 191 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що головний тренер в період 2019 - 2020 років, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинив розтрату грошових коштів Управління «Укрспортзабезпечення» підписуючи акти про надання послуг проживання та харчування спортсменів та тренерів, які нібито мешкали та харчувались у комплексі для проживання та їдальні ДП «ОНСЦ «КОНЧА-ЗАСПА». Однак встановлено, що вказані у договорах особи у вказаний період фактично перебували за межами України.
 
Таким чином головний тренер будучи обізнаним у тому, що вказані особи не перебувають та тренувальних зборах, здійснив розтрату коштів на загальну суму близько 250 тис. гривень.
 
Наразі вказаній особі повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.
 
Слідчі дії тривають.
 
Викриття злочину здійснювалося прокурорами спільно із слідчим СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження та матеріалами Управління стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2535