05.07.2021

Затримано одесита, який регулярно збував кокаїн у столиці

                                                     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 37-річному чоловіку за фактом повторного придбання, зберігання та збуту наркотичного засобу - кокаїн, в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник організував регулярний збут наркотичного засобу за допомогою месенджера «WhatsApp», попередньо закуповуючи його у невідомих осіб. Подекуди об’єми збуту наркотичної речовини сягали декількох кілограмів.
 
У ході документування злочинної діяльності правоохоронці здійснили декілька оперативних закупок. Під час останньої наркодилера вдалося затримати на «гарячому», при збуті ним 250 г кокаїну за 9 тис. доларів США.
 
Результат проведеного експрес тесту підтвердив, що речовина, яку збував чоловік дійсно являється кокаїном.
 
Наразі наркодилеру повідомлено про підозру та обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.
 
Викриття злочинної діяльності проводилося прокурорами спільно із слідчим СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження працівників ДКІБ СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2525