06.07.2021

Прокуратура в судовому порядку оскаржує тендер на виконання протизсувних робіт на о. Глинка вартістю 90 млн гривень

                                                                                       

Печерська окружна прокуратура міста Києва вживає заходи представницького характеру за виявленими фактами, що свідчать про порушення державних інтересів при використанні бюджетних коштів на суму понад 90 млн гривень.
 
Встановлено, що за результатами проведених процедур відкритих торгів у березні 2020 року між комунальним підприємством та комерційною структурою укладено договір підряду на виконання протизсувних робіт на озері Глинка в Печерському районі м. Києва за кошти місцевого бюджету в сумі понад  90 мільйонів гривень.
 
Разом з цим, встановлено, що комерційна структура в 2017 році вже залучалась як субпідрядник до виконання цих же робіт, які не були належно виконані.
 
У зв’язку з цим, окружна прокуратура звернулась з позовом до суду про визнання недійсними рішення тендерного комітету та договору підряду на виконання протизсувних робіт на озері Глинка в Печерському районі м. Києва вартістю більше 90 млн гривень.
 
Слід вказати, що в межах зсувонебезпечної території озера розташовані житловий будинок, а також теплова мережа, що забезпечує теплом Печерський, Голосіївський та Шевченківський райони міста Києва.
 
У зв’язку із зазначеним, виконання вказаних робіт набуває вкрай важливого значення для територіальної громади міста.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2210