07.07.2021

Затримано чоловіка, який поранив поліцейського та цивільну людину

               

Столичні правоохоронці у ході спецоперації затримали чоловіка, який заподіяв вогнепальні поранення працівникові поліції та цивільній особі.
 
Згідно з попередніми даними, близько 11.00 наряд патрульної поліції прибув на виклик щодо конфлікту у квартирі на проспекті Голосіївському.
 
Під час з’ясування обставин події мешканець квартири через зачинені двері здійснив постріли із мисливської рушниці у бік правоохоронців, поранивши одного поліцейського та цивільну особу, яка перебувала поруч. Правоохоронець при цьому отримав вогнепальне поранення руки, а інший чоловік, за попередніми даними, поранення в обличчя.
 
Зловмисник зачинився в зазначеній квартирі. Правоохоронці почали із чоловіком перемовини, однак останній відмовився відчинити двері, погрожував відкрити вогонь та здійснив спробу підпалити квартиру.
 
Для затримання зловмисника було введено спецоперацію та залучено спецпризначенців. У ході штурму чоловіка вдалося затримати.
 
Наразі за фактом інциденту розпочато кримінальне провадження за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) КК України.
 
Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру. Слідчі дії тривають. Встановлюються всі обставини події. Потерпілим надають медичну допомогу.
 
Досудове розслідування здійснюється Голосіївським управлінням поліції ГУ НП в м. Києві під процесуальним керівництвом Голосіївської окружної прокуратури міста Києва.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2215