07.07.2021

Підозрюваному у зґвалтуванні 13-річної дівчинки, який втік з-під варти, повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід

                                                             

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 31-річному чоловіку, який, будучи затриманим за зґвалтування малолітньої дівчинки, вчинив втечу з кімнати для затриманих Подільського УП ГУ НП у м. Києві.
 
Згідно з матеріалами слідства, вказаний чоловік був затриманий 4 липня 2021 року за підозрою у зґвалтуванні 13-річної дівчинки, вчиненому напередодні на території Подільського району столиці.
 
Після затримання чоловіка доставили до Подільського управління поліції та помістили до камери для затриманих. Однак, 6 липня підозрюваний вчинив втечу з-під варти, віджавши решітку, вийшов у двір управління та за допомогою пожежної драбини виліз на дах будівлі, після чого зник в невідомому напрямку.
 
Також з’ясувалося, що підозрюваний під час затримання надав анкетні дані іншої особи. За результатами розшукових заходів 07.07.2021 втікача затримали в порядку ст. 208 КПК України на даху однієї з будівель на території Подільського району.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру та судом обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюється за двома статтями – ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років) та ч. 1 ст. 393 (Втеча з-під варти) КК України.
 
Зловмиснику загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.
 
Також у зв’язку з викладеним Подільською окружною прокуратурою міста Києва 06.07.2021 розпочато кримінальне провадження за фактом можливої службової недбалості з боку працівників Подільського УП ГУНП у м. Києві за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2432