07.07.2021

Судитимуть іноземця, який вбив чоловіка у підземному переході на Майдані Незалежності

                   

Шевченківською кружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 44-річного іноземця за фактом умисного вбивства та інших тяжких злочинів, вчинених на території столиці.
 
Згідно зі матеріалами досудового розслідування, 08 грудня 2020 року близько 20 години, перебуваючи в підземному переході станції Київського метрополітену «Майдан Незалежності», обвинувачений у ході конфлікту наніс громадянину удари ножем у живіт та втік з місця вчинення злочину. Від отриманих поранень 30-річний чоловік помер на місці ще до приїзду «швидкої допомоги».
 
Невдовзі зловмисника затримали. Ним виявився 44-річний громадянин Республіки Казахстан.
 
У ході досудового розслідування правоохоронці також встановили причетність підозрюваного до інших тяжких злочинів, вчинених на території Шевченківського, Печерського та Солом’янського  районів столиці, зокрема йдеться про вчинення грабежу, хуліганства та крадіжки.
 
Наразі обвинувальний акт за ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 186, ч. 4 ст. 296 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.
 
За вчинене чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.
 
Досудове розслідування здійснювалось СВ Шевченківського УП ГУНП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2383