08.07.2021

Заввідділом Київського обласного кардіологічного диспансеру затримали на хабарі за звільнення від військової служби

                         

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано завідувача організаційно-методичним відділом «Київського обласного кардіологічного диспансеру» на одержанні неправомірної вигоди, а також в підбурюванні до надання неправомірної вигоди іншій службовій особі (ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, громадянин звернувся до лікаря-кардіолога вищої категорії, завідувача відділом вказаної лікарні з приводу підтвердження діагнозу, який встановлює обмеження придатності до проходження військової служби. У ході бесіди заввідділом висловив останньому вимогу про передачу йому неправомірної вигоди в сумі 20 000 грн. за вирішення питання щодо підтвердження діагнозу, який встановлює обмеження щодо придатності до військової служби.
 
При цьому лікар наголосив, що 10 000 грн. він забирає собі особисто, за підтвердження діагнозу, а іншу частину – начебто для подальшої передачі працівникам військового комісаріату з метою проставлення підпису посадової особи та печатки на лікарському заключенні про звільнення від військової служби за станом здоров’я.
 
Побоюючись негативного вирішення його питання, чоловік змушений був погодитися.
 
Гроші лікар отримував двома траншами. Під час одержання другої частини посадовця затримали.
 
Наразі проводяться невідкладні слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП в м. Києві та оперативними працівниками ГУ БКОЗ СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2263