09.07.2021

6 тис. доларів США за позитивне судове рішення - голову міськрайонного суду та адвоката викрито у шахрайстві

                                                     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито голову міськрайонного суду однієї з областей України та адвоката, які за попередньою змовою організували шахрайську схему заволодіння чужим майном (ч. 2 ст. 190 КК України).
 
Як встановлено в ході слідства, голова міськрайонного суду однієї з областей України та адвокат, змовившись між собою, організували шахрайську схему заволодіння грошовими коштами громадянина за нібито прийняття позитивного судового рішення щодо поновлення строку для пред’явлення виконавчого документу.
 
За сприяння у вирішенні цього питання зловмисники зажадали отримати 6 тис. доларів США, що становило близько 10% від суми позову.
 
У ході контролю за вчиненням злочину задокументовано одержання фігурантами частин обумовленої суми у розмірі 81 тис. гривень шляхом переказу коштів на банківський рахунок та 08.07.2021 на одержанні останньої частини коштів у розмірі 2500 доларів США вказаних осіб викрито.
 
У службових приміщеннях суду, а також за місцем проживання фігурантів проведено обшуки.
 
Наразі вказаним особам повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві за оперативного супроводження ГОУ ДБР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2554