12.07.2021

У Києві судитимуть двох братів, які збували персональні дані громадян

                                            

Оболонською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох громадян за фактом збуту конфіденційної інформації з закритих баз даних (ч. 2 ст. 361-2, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 362 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку 2021 року двоє чоловіків (рідні брати), отримали доступ до інформації з баз даних, зокрема Головного сервісного центру МВС України, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, Бюро технічної інвентаризації, Держгеокадастру, банківських структур.
 
У подальшому обвинувачені, працюючи на книжковому ринку біля станції метро «Почайна», збували копії персональних даних, прикриваючи свою діяльність реалізацією комп’ютерної техніки, програмного забезпечення та відео-ігор.
 
Братів було викрито у травні поточного року. У ході обшуків за місцем роботи та проживання вилучено ноутбуки, жорсткий диск, флеш-накопичувачі, карти пам’яті, телефони та півсотні оптичних дисків.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Оболонського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
За вчинений злочин останнім загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно з співробітниками ГУ СБ України в м. Києві та Київській області.
 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2162