12.07.2021

У Києві викрито групу наркоділків з «товаром» на 1 млн гривень

                   

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру учасникам злочинної групи, які спеціалізувались на збуті наркотичних речовин та психотропних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, злочинну групу наркоділків організували двоє киян, залучивши до діяльності ще 4 чоловіків, які займалися безпосереднім збутом заборонених речовин, а саме кокаїну, канабісу, амфетаміну та МДМА серед наркозалежних мешканців столиці.
 
Правоохоронці документували злочинну діяльність осіб з кінця 2020 року.
 
У ході обшуків, проведених на території м. Києва за місцями мешкання, в автомобілях та гаражах фігурантів, вилучено 730 г канабісу, близько 250 г кокаїну, 150 г амфетаміну, метадон та пігулки МДМА, а також ваги, зіп-пакети та інші докази злочинної діяльності угруповання.
 
Вартість вилученого при роздрібному продажі становить понад 1 000 000 гривень.
 
За результатами проведених слідчих дій 6 осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру.
 
Наразі до суду скеровані клопотання про взяття підозрюваних під варту та накладення арешту на майно.
 
Заходи з викриття злочинної групи проводилися прокурорами спільно з Голосіївським управлінням поліції ГУНП у м. Києві із залученням технічної підтримки ДОТЗ України, УОТЗ ГУНП у м. Києві та УОС ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2285